prof. Hussam Jouhara

profesor, Univerza Brunel London

Hussam je zaradi dela v akademskih krogih in industriji pridobil edinstveno strokovno znanje na področju aplikativnih izmenjevalcev toplote in raziskovalnih dejavnosti, povezanih z energijo, z neposredno podporo raziskovalnih svetov ter različnih industrijskih partnerjev iz Združenega kraljestva in mednarodnega okolja. Ima obsežno strokovno znanje pri načrtovanju in izdelavi različnih vrst izmenjevalcev toplote, vključno s toplotnimi cevmi in izmenjevalci toplote, ki temeljijo na toplotnih ceveh, za aplikacije pri nizkih, srednjih in visokih temperaturah. Njegovo delo na področju izmenjevalcev toplote, ki temeljijo na toplotnih ceveh, je privedlo do inovativnih oblik za rekuperatorje, generatorje pare in kondenzatorje ter ploščate toplotne cevi. Te so bile implementirane v različnih industrijah, vključno, a ne omejeno na: prehrambeno industrijo, upravljanje s toploto v elektroniki in okrevanje industrijske odpadne toplote od nizke do visoke ter energijo iz odpadkov. V zadnjih letih mu je uspelo doseči nove oblike za okrevanje industrijske odpadne toplote in mnoge termalne sisteme, ki so izboljšali učinkovitost različnih industrijskih procesov v Združenem kraljestvu, Evropi in po svetu. Je tudi izvoljeni član Senata Univerze Brunel v Londonu.

V svoji akademski in industrijski karieri je prejel več kot 12,2 milijona funtov raziskovalnih sredstev od različnih raziskovalnih svetov v Združenem kraljestvu/EU (RCUK & EU H2020) ter od britanskih in evropskih industrijskih partnerjev. Je avtor akademskih knjig z mnogimi vloženimi patenti na področjih, povezanih z inženiringom in izdelavo toplotnih cevi ter sistemov za pridobivanje energije iz odpadkov. Je pooblaščeni inženir in član inženirske zbornice na Irskem (Engineers Ireland) ter IMechE (Združeno kraljestvo).

Hussam je ustanovitelj in vodja Raziskovalne skupine za toplotne cevi in upravljanje s toploto na Univerzi Brunel v Londonu.

prof. Hussam Jouhara

Povezani dogodki

  • 16-april-2024
    09:15

    Energetska in učinkovita raba virov v evropski industriji – naš način doseganja podnebnih ciljev

  • 16-april-2024
    09:45

    Pogovor z uvodnim govornikom

Hello!

Login to your account