mag. Blaženka POSPIŠ PERPAR

direktorica, Vizije mobilnosti

direktorica, Vizije mobilnosti

Blaženka Pospiš Perpar je izobrazbo univerzitetne diplomirane strojne inženirke, pridobljeno na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, dopolnila z magisterijem, opravljenim na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poslovno pot je začela v družbi Energetika Ljubljana, kjer je med drugim kot strokovnjakinja sodelovala pri prenosu evropskih predpisov s področja zemeljskega plina v slovensko zakonodajo in vodila sektor daljinskega ogrevanja.

V podjetju Eltec Mulej se je začela ukvarjati s projekti po modelu energetskega pogodbeništva. To se je še posebej razširilo v zadnjih letih, ko je kot direktorica tehnike in prodaje energetskih rešitev v Petrolu skupaj s sodelavci izvajala zahtevne projekte optimizacije daljinskih energetskih sistemov, učinkovite rabe energije in energetskega upravljanja za naročnike v javnem in zasebnem sektorju.

S posredovanjem svojih izkušenj s številnimi prispevki na domačih in tujih konferencah ter s svetovanjem na tehničnem in poslovnem področju Blaženka Pospiš Perpar pomembno prispeva k razvoju energetskega pogodbeništva v Sloveniji. Od decembra 2020 dalje kot direktorica podjetja Vizije mobilnosti širi ta poslovni model tudi na področje e-mobilnosti.

Deli...

Vsi programski sklopi:

Hello!

Login to your account