Dnevi energetikov: kako obvladati tveganja na energetskih trgih

Predstavljamo koncept letošnje konference Dnevi energetikov, kjer bomo podelili energetske nagrade. Prijave na razpis sprejemamo do 13. marca

Do 13. marca zbiramo prijave na tradicionalni razpis za energetske nagrade Časnika Finance. Zbiramo jih v štirih kategorijah:

● energetsko učinkovito podjetje ali ustanova,

● energetsko učinkovit projekt ali projekt energetskega pogodbeništva,

● promocijski projekt URE/OVE in

● energetska učinkovitost v prometu in logistiki.

Prijavni obrazci so na strani Dnevi energetikov.

Vse prijavljene projekte oziroma podjetja bomo predstavili v Financah 18. aprila, na prvi dan konference Dnevi energetikov, ko bomo najboljše nagradili. V vsaki kategoriji bomo podelili po dve nagradi, eno po izboru bralcev, drugo pa po izboru strokovne žirije.

Razvojnih sredstev bo ogromno

Strokovni program konference Dnevi energetikov bo usmerjen v obvladovanje tveganj na energetskih trgih, učinkovite tehnološke rešitve in samooskrbo z energijo.

Predsednik programskega sveta konference Stane Merše pravi: »Kako preživeti izredne razmere, uspešno obvladati velika tveganja na trgih ter krizo izkoristiti za potrebno tehnološko in trajnostno prenovo podjetij so glavna vprašanja, s katerimi se spoprijemamo.«

»Samooskrba z energijo iz obnovljivih virov energije postaja dolgoročni konkurenčni vir energije, lokalne energetske skupnosti pa izredna priložnost za uspešno povezovanje in sobivanje industrije z lokalnim okoljem,« nadaljuje Merše, sicer vodja Centra za energetsko učinkovitost na Institutu Jožefa Stefana.

Sistematično izvajanje ukrepov energetske učinkovitosti je ekonomsko donosno kot že dolgo ne, v kratkem pa bo na voljo tudi rekordno veliko razvojnih sredstev, kar prinaša izredno razvojno priložnost. Razvoj je najhitrejši pri izkoriščanju odvečne toplote, sončnih elektrarnah, proizvodnji vodika, hranjenju energije, prilagajanju odjema in trajnostni mobilnosti, našteva Merše.

O podrobnostih programa konference Dnevi energetikov vas bomo v prihodnjih tednih obveščali sproti.

    Hello!

    Login to your account