Panel 2 (Prvi del) – PREBOJNE REŠITVE V INDUSTRIJI

Vsebina programa

→ Thomas STEINPARZER, vodja oddelka za tehnologijo in inovacije, Primetals Technologies, Avstrija – Jeklarne in izraba odvečne toplote – sistemski pristop v podjetju Primetals Technologies

Podjetje Primetals uspešno uvaja celostne pristope za izkoriščanje odvečne toplote v jeklarski industriji, svoje bogate izkušnje pa bodo predstavili na več primerih iz prakse v EU in po svetu, njihove izkušnje in pristopi pa so vzorčni primeri uporabni tudi za druge panoge industrije na tem izredno aktualnem področju.

→ Primož HAFNER, tehnični direktor, Lotrič Meroslovje – Razvoj meritev in izzivi sodobne kakovosti v podjetjih

Je več meritev res merilo za verodostojne in uporabne informacije? V prispevku bomo predstavili, kako do kakovostnih in uporabnih merilnih podatkov. Predstavljeni bodo trendi razvoja v meroslovju – kaj so izzivi in pasti digitalizacije, kakšna so nova napredna tipala in katere so še druge pametne rešitve na področju meritev v industriji in energetiki. Prikazane bodo tudi nekatere konkretne rešitve na tem področju.

→ Luka GRAHEK, produktni specialist EE, Socomec Sicon – Izzivi pri načrtovanju sodobnih sistemov za učinkovito upravljanje z energijo

Predstavitev funkcionalnosti in prednosti merilnih sistemov ter inovativnih tehnologij, ki pripomorejo k še boljšemu zajemu informacij o dogajanju v električnem omrežju. Hiter razvoj merilnih senzorjev omogoča danes njihovo lažjo vgradnjo brez prekinitev napajanja ter kvaliteten zajem potrebnega nabora meritev za učinkovito upravljanje z energijo in analizo kakovosti električnega omrežja, ki z digitalizacijo postaja še bolj pomembna. Predstavljeni bodo merilni sistemi iz prakse ter njihov prispevek k zagotavljanju učinkovite rabe električne energije in boljšemu nadzoru nad porabniki. Izpostavljena bo tudi pomembnost sinhronizacije časa merilnega sistema v povezavi z zagotavljanjem kvalitetnega zajema podatkov za nadaljnjo analizo trendov, alarmov in dogodkov povezanih z električno infrastrukturo.

Entire programme

Ostali zanimivi sklopi

Oglejte si še

Pridružite se nam na 24. dnevih energetikov, Portorož, 11. in 12. aprila 2022

Z razvojem konkurenčnih tehnoloških rešitev v učinkovito trajnostno preobrazbo

Lokacija

Grand Hotel Bernardin
Obala 2,
6320 Portorož

Kontakt

tjasa.cankar@finance.si
+386 1 30 91 438, +386 (0)40 74 38 28

Poveži se z nami

Twitter Facebook Youtube

Hello!

Login to your account